Åk till Thailand på sommaren

I mångas ögon är Thailand landet man reser till under den dystra och kalla vintern i Sverige. Det man kanske inte vet att det finns ett flertal fördelar med att åka till det exotiska landet även på sommaren. Fördelarna är många, bland annat så är barnen lediga under sitt sommarlov, boendet och resorna är billigare. Framför allt är det bra tillfälle för vuxna att resa till Thailand då det perfekta resmålet under sommaren, eftersom man får ett lugn ut över det vanliga.

Thailand på sommaren

Åker man under juni, juli och augusti undviker man det mesta av regnet, eftersom maj och september är de månader som det regnar mest i landet. Visserligen regnar det ungefär varannan dag, då det kommer kraftiga skurar men de går snabbt över. Är man ute efter att få uppleva ett härligt monsunregn, så har man hamnat på rätt ställe. Naturen blir otroligt vacker efter ett regn då vattendropparna glittrar när solen börjar bryta fram och allting är nytvättat och fräscht.

Temperaturen ligger mellan 24 – 32 grader, samt cirka 28 grader i vattnet. Så det är shorts, linne och sandaler som gäller. För att få störst chanser till sol och bad bör man åka till Thailands östkust och då är Koh Samui ett rätt så säkert kort. Khao Lak på västkusten funkar också om man är sugen på att vara aktiv under sin semester, eftersom där erbjuds en uppsjö av aktiviteter och utflykter.

Lugnet hittas utan ansträngningar

Att resa till Thailand under våra sommarmånader innebär att man slipper trängas med andra runt poolen, på stranden eller vid sevärdheter. På marknaderna och restaurangerna är det betydligt lugnare eftersom det inte finns så många turister som pockar på uppmärksamheten.

Billigare

Billigare
Billigare

Reser man under sommaren till Thailand så är det inte bara resan som billigare. Med tanke på att det är lågsäsong i landet så går det att leva i “lyx” genom att exempelvis ha strandhäng hela dagen med solstolar, parasoll, mat, dryck, glass och annat som gör livet njutningsfullt till en vettig peng. Normalt hade ett sådant häng kostat skjortan under högsäsong.

Gillar man att få massage så är det ett gyllene tillfälle att passa på eftersom priser även är lägre för dessa. Det gör att det går att unna sig mer en massage under sin semester. Lägre priser gäller även på restaurangerna, som i och för sig inte brukar ha höga priser, men nu är matpriserna också lägre. Vilket gör att hela familjen kan få en festmåltid utan att det kostar skjortan och få pengar över till annat kul.

Det som påverkas mest under sommaren i landet är att priserna på boende blir betydligt lägre. Normalt åker man på en charterresa i 14 dagar till något land runt Medelhavet under sommaren. För samma pengar får man istället fyra veckor i Thailand och då inkluderas det i regel frukost i priset.

Kombinera

Med tanke på att allt blir så mycket billigare, har man möjligheten att kombinera en sol- och badresa med en storstadsresa. Vilket innebär att man hinner se mycket under sina veckor i Thailand. Landet har mycket att erbjuda för de allra flesta, men ändå kan ta de lugnt och njuta av lugnet.