Antigua

Letar du stränder har du kommit rätt när du kliver av på Antigua. Med sina 365 stränder kan ön erbjuda en strand per dag året om. Förutom att det är härligt lyxigt väder råder en atmosfär av lyx och romantik på ön. Man får dela ön med rika engelsmän och välbeställda nordamerikaner som precis som vi svenskar åker för det kristallklara havet och de vita stränderna. Antigua är tillsammans med sin systerö Barbuda i topp vad gäller Karibiens destinationer.

Vill man ha lugn och ro på stranden och slippa Medelhavets fullproppade stränder i augusti är det här alternativet. Här har man sällskap av andra, men det råder ett lugn och trängseln finns ingenstans på ön. Istället kan man gotta sig i att kändisar som Eric Clapton och Oprah Winfrey har köpt egendomar på ön och det går till och med att hyra Eric Claptons hur, men det kostar. I priset på några hundratusen kronor per vecka ingår personal och plats för 14 gäster.  För de med en vanlig plånbok går det däremot att få ett dubbelrum runt tusenlappen och ön håller ungefär likvärdiga priser som resten av öarna runt omkring. Det skiljer dock mot tex Dominikanska republiken som håller lägre priser. Har man en budget som att man skulle åka dit kan man välja en något lägre åka till Antigua.

Liknar Barbados

Det roliga med Antigua är att det påminner mycket om Barbados. Öns landskap är låglänt med lite större öppna fält och några höjder som mer påminner om kullar. Tidigare har det odlats sockerrör på ön, men idag odlas inte längre några grödor i större mängd utan ön har helt kommit att vara beroende av turismen.  Varje år kommer runt 250 000 turister som bor på ön och utöver det kommer det ca 600 000 besökare från något av alla de kryssningsfartyg som lägger till vid ön. Det är ett populärt resmål för par som gifter sig på ön. Bröllop har faktiskt kommit att bli så populärt på ön att det är det land i världen som har högst antal bröllop per invånare.

Många aktiviteter att välja på

Det finns en del regnskog kvar på ön och den finns runt berget Mount Obama som når 400 meter över havet. Här går det att köra fyrhjuling och åka zipline. De andra aktiviteter som finns på ön rör mest det som går att göra runt havet eller på stränderna. Några av de saker som är populära är att kitesurfa, dyka och snorkla, åka jetski eller bege sig ut på mer öppet hav för djuphavsfiske eller att segla katamaran. För den som vill göra något annorlunda går det också att paddla kanot i mangroveträsk.

En annan rolig aktivitet som kan sättas upp på listan är att klappa stingrockor. För den som tar sig till Stingray City kan det bli möjlighet när man får mata och klappa de här rockorna med stora giftgaddar på svansen. Spännande och rolig aktivitet som helt klart är annorlunda. Innan man åker iväg får man skriva på ett papper att det inte är arrangörens fel om man blir stucken.