Bahamas sevärdheter

Bahamas är ett ställe som tänker med kritvita stränder och klarblått vatten. Men det är så mycket mer än så. Det finns så mycket man kan se och göra. Allt handlar om vad man är nyfiken på att göra.

Stränder

På Bahamas finns några stränder som är något av ett måste att besöka. Det är främst tre som anses vara extra speciella; Pink sand beach, Gold rock beach och Pigs Bay beach. Pink Sand Beach är precis som namnet avslöjar, den har sand som är rosa. Sanden där är mjuk och fin och tillsammans med det turkosa vattnet blir det en sagolik upplevelse som man inte får missa.

Gold rock beach, om man ska basera det på namnet så kan man tro att det är massa guldiga stenar överallt. Så är inte fallet. Kombinationen av vit strand och kristallklart vatten med natur och grönska runt om ger en tropisk känsla. Pigs Bay beach, här kan man uppleva något annorlunda. I dessa vatten simmar nämligen vilda grisar och man kan få en möjlighet att simma med dem.

Öar

När man besöker Bahamas så måste man besöka några av de öar som ligger runtom. Till exempel den Disney-ägda Castaway Cay. Oavsett om man reser som ett par eller med familjen så finns det något för alla här. De har en strand som är till för barn där de kan leka och det är livligt. Det finns också en vuxenstrand där lugnet bäddar för romantik. Det finns en annan ö som inte är ett direkt turistmål, Blue lagoon island. Den refereras till ”the real Bahamas” av den anledningen. Ön räknas fortfarande som en vild ö så man kan få många av dess stränder för en själv. Har man tur kan man även få se delfiner simma runt i havet.

Upplevelser

Vill man uppleva något spännande ska man åka vattenrutschbanan Leap of faith på Atlantis resort. I den åker man i en tub under vattnet och ovanför tuben simmar hajar. Vågar man detta ska man definitivt testa det. För att få med sig en typisk souvenir från Bahamas så ska man besöka Straw market. Hantverket med strån är en traditionell sådan på Bahamas och varje ö har sina egna sätt att designa olika hattar, väskor osv. Definitivt värt ett besök.

Upplevelser
Upplevelser

Det finns olika rundturer och aktiviteter som man kan boka om man vill få det mer organiserat. Man kan till exempel besöka olika fästningar. Ett av dessa är Fort Fincastle som byggdes 1793 på toppen av Bennetts hills. Detta är den högsta punkten på Nassau. Om man tycker om djur kan man besöka Ardastra gardens, Zoo & conservations park. Här finns det djur som lemurer, flamingos, jaguarer och många fler. En av Nassaus mest besökta platser är The Queen’s staircase. Runt 1793 så skar slavar ut en 31 meter lång trappa i berget, den har 65 steg. Den var senare namngett i ära åt Drottning Victoria och hennes 65 år som regent. Det finns mycket att se och göra på Bahamas och planerar man en resa dit så kommer man ett besök man sent kommer glömma.