Fernando de Noronha,ett dykparadis

Fernando de Noronha är en ögrupp som ligger i Atlanten utanför Brasiliens kust. Ögruppen har fått sitt namn efter den största ön som har 91 % av den totala landmassan. Här finns endast två säsonger. Den regniga perioden som infaller mellan januari och augusti och den torra perioden som infinner sig under resten utav året. Här växer det i huvudsak buskar och mycket slingerväxter. Djurriket är också väldigt fantastiskt. Här finner du både albatrosser, spinnerdelfiner och sköldpaddor som de vanligaste djuren. Men i dessa 15 korallrev lever det faktiskt hundratals olika djurarter. Idag är cirka 70 % av ögruppen en nationalpark. Detta för att bevara miljön både till havs och på land. Vädret här håller en rätt jämn temperatur under hela året. Det ligger mellan 26 till 30 grader. Vattnet håller ungefär 25 till 27 grader också det året runt.

Aktiviteter

Här finns underbara stränder och fantastiska möjligheter till både snorkling och dykning. Vattnet är klart och många dykare kommer hit för de anser att det är det perfekta vattnet att dyka eller snorkla i. Du kan även gå en dykarkurs här och även hyra all utrustning som behövs. I Fernando de Noronha ligger dykcentrat som har en 48 meter lång catamaran, en speciell båt, för sin dagliga verksamhet inom dykning. Undervattensvärlden är en skönhet med alla växter och djur. Här ser man många sköldpaddor och otroligt vackra fiskar. Har man tur kan man även stöta på delfiner. Om du dyker med en grupp så kan det även arrangeras dykning på natten som ska vara något alldeles speciellt. Här är det oftast mycket lugnt på kvällen och eftersom vattnet är så klart så ser man bra även under ytan. Men det finns även annat att göra.

Man kan till exempel surfa om man vill det. Bara ligga på en av de vackra stränderna och ta det lugnt om det passar bättre. Vill du se lite mer av omgivningarna kan du ta en minikryssning på cirka tre timmar och åka runt mellan de olika öarna. De gör även uppehåll så att man kan bada eller snorkla på lite olika ställen under färden. Vill du åka själv går det också alldeles utmärkt att hyra sig en liten mindre båt och ge sig iväg på sin egen upptäcksfärd. På kvällen arrangeras det även speciella båtturer ut till havs för att få uppleva en fantastisk vacker solnedgång.

Boende och mat

Här finns det boende i alla prisklasser. Allt beroende på din plånbok och vad det är du är ute efter. Från små gästhus med egen matlagning till de stora lyxiga hotellen med allt inkluderat. Här finns också ett överflöd av olika restauranger som precis som hotellen har väldigt olika prisklasser. Tre eller fyra rätters middagar på vita fina dukar och tygservetter med monogram. Eller du kanske föredrar små krypin som är riktigt billiga och som har riktigt god mat även de. Men där den där extra servicen, som du får betal dyrt för, inte finns med. Men självklart finns det mellanting också. Små fina restauranger som de flesta turister går till och som kanske lokalbefolkningen också besöker ibland. Många har live musik och det är en lättsam. stämning. bland gästerna.