Hotell i Stockholms skärgård

Lyxiga hotell i Stockholms skärgård

I Stockholms skärgård finns det gott om hotell med guldkant.

Gillar du vara ute med båt i Stockholms skärgård? I sommar är det ingen dum idé att boka sig en liten hotellvistelse för att riktigt koppla av på.

1. Furusund Värdshus

Furusunds Värdshus ligger i Stockholms norra skärgård, med en tillhörande hotell, restaurang, konferensanläggning, hamnkrog och så en gästhamn. Här utlovas allt från personlig service, hänförande utsikt och fantastisk mat. Det här fyrstjärniga boutiquehotellet är dessutom nyrenoverat och de designade rummen är enormt smakfullt inredda. Hotellet har även en lyxig spaanläggning, så klart!

stockholms skärgård
Foto: Furusunds Värdshus

2. Nynäs Havsbad

Nynäs Havsbad i Nynäshamn ligger faktiskt bara en halvtimme med bil från Stockholm. Här erbjuds ett härligt boende, kulinariska upplevelser ochså en fantastisk spaavdelning precis vid havsklipporna. Längtar du efter stillheten nära naturen är just Nynäs Havsbad den perfekta destinationen. Varför inte boka en lyxig spaweekend med närmsta vännen eller partnern?

nynäs havsbad
Foto: Nynäs Havsbad

3. Fredriksborg Hotell och Restaurang

Fredriksborg är ett av Stockholms skärgårds mest historiska hotell. Här ligger historiska 1700-tals fästningen precis intill hotellet och de äldre byggnaderna har renoverats varsamt för att behålla alla de vackra detaljerna. Samtliga rum är fint och personligt inredda och de får dig att känna dig som hemma – fast med guldkant såklart.

stockholms skärgård
Foto: Fredriksborgs Hotell

4. Siggesta Gård

Siggesta Gårds koncept går ut på en värdegrund som säger att man ska ta tillvara på allt som finns i närmiljön. Här vill man därför skapa en genuin upplevelse för sina gäster, fast utan att det känns omodernt. Hotellrummen är inredda för den maximala avkopplingen, och vid hotellet finns även en vacker naturstrand med ordentliga löparspår, en bastu och badtunnor.

siggesta gård
Foto: Siggesta Gård

5. Vår Gård Saltsjöbaden

Vår Gård i Saltsjöbaden erbjuder gästerna riktigt gott om möjligheter. Här finns både exklusiva hotellrum och så chansen att övernatta i tält, för en riktigt personlig skärgårdsupplevelse. På dagen kan du paddla kajak, testa utegymmet eller så väljer du att bara slappna av i bastun. Det finns även en riktigt bra restaurang och ett bageri. Hit tar du dig faktiskt på bara 20 minuter från Slussen.