Ibiza – mer än bara partyliv

Det första som kommer upp om någon nämner Ibiza är att det är en ö fylld med partysugna ungdomar och sedan tar det stopp där. Ibiza har mycket mer att erbjuda än vilda fester nätterna i ända och det har mer och mer kommit att bli en ö folk reser till för att hitta sitt inre lugn. Idag anordnas resor med fokus på hälsa och yoga. Dessutom börjar fler små orter visa framfötterna och ön har idag mycket att erbjuda. En av de pärlorna som har dykt upp är den lila pärlan Can Planells som ligger utanför Sant Miguel. Här har ett litet B&B med bara elva rum öppnats. Gården var tidigare en fruktfarm och boendet omgärdas av vackra apelsiner, avokados och citroner som sitter på träd, vackra blomsterbäddar som gör marken till ett hav av färger och de köksträdgårdar om än idag finns kvar runt om på gården. Det här boendet präglar den härliga miljö och atmosfär som finns runt om på ön utanför partyorterna. Varje morgon möts man av ett frukostbord med nyplockade frukter från träden och härligt tomatbröd med getost.

Det finns ett klassiskt vandrarhem som för några år sedan bytte ägare. Tidigare höll det ett väldigt bra pris, men med de nya ägarna gjorde förbättringar och idag kostar det uppemot tusen kronor per natt. Nu bjuds det på härlig frukost och högre standard på Gare du Nord som också har en restaurang idag.

Närheten till naturen på ön

För den som vill uppleva närheten till naturen går det bra att ta in på Can Marti där man helt lever efter principen att vi lånar jorden och naturen till det vi behöver. De har helt och hållet valt bort överkonsumtion. Boendet är som en liten oas i ett 400 år gammalt gårdshus. Här drivs elen av solpaneler, odlingarna är ekologiska, pilates och yoga finns på schemat och cykelturer blir det en avkopplande och naturnära upplevelse. Tar man sig upp till de nordöstra delarna hittar man byn Santa Inés, den kan också kallas Santa Agnes. Här ligger ett hotell högt beläget på en vit finca. Vyerna blir magiska och känslan när man befinner sig här är som att man kan höra tystnaden. Det är en perfekt plats för att hitta kraft och energi igen.

Närheten till naturen på ön

Det finns ett helt unikt boende i House-of-colors. Det är beläget uppe på en bergstopp och tar resan till oanade höjder. Bara det att ta sig upp är en hisnande resa. Vistelsen består sedan av fasta och detox, blandat med  vägledning genom olika terapeutiska metoder. För den som verkligen vill nå udden av en hälsoresa är detta rätta stället att åka till.

Det nya Ibiza

Det nya Ibiza har börjat ta ny former annat än partylivet. Idag är Ibiza retreats ett namn som mer och mer kommer framkant och det är allt från pedikyr till yoga och shamanresor som ingår i konceptet. Det som erbjuds är hälsosamma retreats med ekologisk och närodlad mat tillsammans med workshops och behandlingar. Självklart blir det även turer till havet och andra ställen  för att njuta av det ön har att erbjuda. Det går inga direktflyg till Ibiza utan ett byte måste göras ändra på fastlandet eller på Mallorca. Det går färjor till ön från både fastlandet och Mallorca.