Mallorca – ön där du kan hitta allt

På Mallorca finns verkligen allt och det är mycket därför som ön har blivit ett av Europas största turistmål. Här finns det utbud från allt till partystinna ungdomar, golfentusiaster, familjer som vill bo all inclusive till äventyrare som vill vandra i bergen. Ön bjuder på fantastiska vandringsleder långt upp i bergen med naturupplevelser som slår mycket. För den som gillar sol och bad finns det härligt långa stränder att njuta av. Det finns även ett stort utbud av kulturliv och huvudstaden La Palma bjuder på en rik historia. När solen går ned börjar nattlivet och utbudet av festligheter är stort. Det spelar ingen roll hur många gånger man kommer hit. Ön har alltid något mer att erbjuda för ännu en resa för att upptäcka dess ytterligare skatter.

Skapa ditt eget äventyr på ön

Vill man inte boka ett färdigt paket är det en bra ö för att göra sin egen resa. Här finns ett bra och lättillgängligt utbud av bland annat golf och ridning eller möjligheten att hyra en mountainbike och ta sig upp till bergen för att cykla. Ön har bra infrastruktur och det gör det lätt att ta sig mellan olika aktiviteter. Det sköna med ön är ändå just det att man lika gärna bara kan ta sig ned till stranden och spendera en hela dag där och bara koppla av. Många gillar ändå att besöka någon av alla de små bergsbyarna och säger att deras charm är otrolig. Ett annat roligt inslag kan vara att besöka en av alla de vingårdar som finns och kanske delta i en vinprovning. För den som intresserad av mat är skaldjur och deras kryddade kött i topp.

Det är lätt att ta sig till ön från Sverige. Det går både charterflyg och reguljärflyg regelbundet. För den som vill ta sig ut med båt går det färjor från Barcelona och de andra öarna i Balearerna Ibiza, Menorca och Formentera. Det finns ett bra och välfungerande bussnät för den som vill ta sig runt kollektivt och det finns även tåg.

Det finns sandstränder längs med den södra kustlinjen från Magaluf och Palmanova där stränder breder ut sig. För barnfamiljerna är den populäraste stranden utanför Alcudia. Stranden som är mest känd för sin vita strand ligger i Es Trenc.

Utbudet tar aldrig slut

Förutom det enorma utbudet av saker att göra finns det många andra bra saker med just Mallorca. På ön är kriminalitet låg och det är en säker plats att vara på vilket är skönt. Sedan finns det ett otroligt bra utbud av shopping runt ön och det finns både köpcentrum och små gårdsbutiker. Ön är känd för att många kända modemärken kommer härifrån och fina lädervaror finns att köpa, precis som handblåst glas i fina färger och keramik som tillverkas på ön.

Det finns många historiska sevärdheter som två gamla kända kloster, den kända bergsvägen som har en fallhöjd på 800 meter och den vackra ringmuren runt Alcudia. Eller vad sägs om att åka genom ett landskap kantat av apelsinträd som avlöses av pinjeträd och fruktträdgårdar med alla möjliga exotiska frukter som mandlar, fikon och persikor. Det lilla tåget Ferrocaril de Soller tar dig på en härlig resa genom ett vackert landskap.