Om Zakynthos, Greklands pärla

Zakynthos är en grekisk ö som ligger i det Joniska havet. Ska man till Grekland så måste man åka till denna fantastiska huvudstad, som rubriken säger, detta är en stad som är Greklands pärla. Besöker man Zakynthos gör man sin semester till en minnesvärd upplevelse då det finns otroligt mycket roligt att hitta på.

Zakynthos väder

I detta land har man en lång, härlig och varm sommar. Under maj, juni, juli, augusti och september brukar temperaturen ligga runt 30 grader varmt. Detta kan bli ganska små variationer angående värmen. Man brukar råda turister att åka till Zakynthos under sommartiden då det finns mer upplevelser vid denna årstid, exempelvis nattlivet och dess underbara stränder. Under vinterårstiden brukar det förekomma mycket regnväder i Grekland.

Zakynthos väder

Zakynthos väder

Sevärdheter

Är man på semester på Zakynthos så är detta en perfekt stad för den som är soldyrkare, ön har riktigt vackra stränder som är kritvita och där bjuds det även på massa sol och dess vatten som är kristallklart. Är man den personen som älskar att sporta i vatten har man även möjligheter att testa på Zakynthos vattensporter. Oavsett ålder och smaker så finns det något för alla sorter. Man kan även unna sig olika utflyktsmål med familjen eller det sällskapet som man har med sig. Bortsett från att bara ligga på stranden med en kall glass eller drink i handen så finns det mycket i denna stad att se. Eftersom denna stad ligger i en liten ö så är det lätt att köra runt med en bil en dag utan att behöva stressa. Har man ingen bil som många turister kommer utan så finns det hyrbilar som man kan hyra, detta är nämligen ett bra tips om man ska besöka Zakynthos. Man kan exempelvis besöka vingårdar, passa på att unna sig lite nya grejer i huvudstaden och sedan får man inte heller missa den kända sköldpaddan vid namn Caretta Caretta som finns i Laganasbukten. För att man ska kunna se denna uråldriga sköldpaddan kan man åka ut med båt, eller varför inte sätta på sig en snorkel och simma ut till bukten?

Sevärdheter

Sevärdheter

I huvudstaden Zakynthos finns det en lång gata som har små caféer och massa butiker. På denna lång gata kan man göra det som grekerna brukar göra, alltså sätta sig i skuggan med en kall frappé. Många turister passar även på att besöka Aghios Dionysios som är en kyrka. Denna kyrka är även känd för namnet Saint-Denis kyrka. Denna kyrka finns vid hamnen i Zakynthos. Turister besöker även museer som exempelvis Solomos museum, museet Nautical och arkeologiska museet. Alla dessa museum kan man hitta i huvudstaden. Detta brukar vara riktigt omtyckt att besöka av turisterna som gör detta under sina dagsturer.

Resan till huvudstaden

Åker man från Arlanda flygplats till Zakynthos så tar det endast cirka tre timmar med direktflyg. Men när man kommer fram till destinationen så tar det endast från tio minuter till en halv timme till sitt hotell från Zakynthos flygplats, beroende på vart man har hotellet självklart.